Persoonlijk verhaal van Simone (64)

“Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel, ik wist niet meer wie ik was.”
Simone

Maandelijks verschijnt een ‘thema-blog’, iedere keer met een ander onderwerp.
Voor de maand SEPTEMBER is het onderwerp: ‘persoonlijke verhalen delen’.

Simone, 64 jaar, deelt haar persoonlijke verhaal. Haar hele leven heeft ze al honden en nog steeds, en ineens was daar de angst om ze uit te laten. Honden uitlaten was echt haar ding, en ineens stond ze als aan de grond genageld bij de voordeur en durfde ze haar honden niet meer uit te laten.  

PERSOONLIJK VERHAAL
van Simone (64)

Wil jij ook jouw persoonlijke
VERHAAL DELEN
&
anderen INSPIREREN?
Neem dan contact op met Ilja


https://careforwomenamsterdam.nl/nieuws/oproep/


Simone vertelt:
“Ik had vroeger nooit last van mijn hormonen, maar toen ik in de overgang kwam sloeg dat volledig om.
Doordat ik in het verleden altijd soepel omging met mijn hormonen, was het voor mij lastig om de symptomen die ik kreeg te herkennen en te linken aan de overgang. Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel, ik wist niet meer wie ik was. Gelukkig heeft mijn man mij hierin enorm in gesteund en doet dat nog altijd. Hij is mijn rots in de branding. Ook binnen ons seksleven veranderde alles. Ik had helemaal geen zin meer, terwijl dat vroeger wel zo was. Mijn libido was volledig verdwenen, wat me verdrietig maakte. Ik deed dit echt niet met opzet. Niets lukte meer, zelfs eten en koken niet. Alles viel uit mijn handen en ik had geen idee meer hoe ik het weer moest oppakken.
Een jaar lang heb ik met continue blaasontstekingen geworsteld, antibioticakuur na antibioticakuur. Ik had enorme vaginale atrofie, tot bloedens toe, mijn vagina was helemaal kapot. Dit had allemaal te maken met de overgang, maar dat wist ik niet. Ik probeerde allerlei crèmes, ging langs bij de gynaecoloog, maar niks hielp. Daarbij komt dat ik geopereerd ben aan scoliose in mijn rug, waardoor mijn mobiliteit niet goed is. Huisartsen gaven mij bijna de schuld van de blaasontstekingen, omdat ze veronderstelden dat ik na het toiletteren niet goed kon afvegen. Dat was volledig onterecht. Ik voelde me gekleineerd, daarbij had ik een manier gevonden om het goed schoon te houden. Ik merkte dat ik mij steeds moest verdedigen en niet serieus genomen werd.
Mijn tanden begonnen ineens los te zitten, waar ik enorm van schrok. Hoe kon dat nu ineens? Ik werd doorverwezen naar een mondhygiëniste en ook zij gaf mij een schuldgevoel, ik moest mijn gebit beter verzorgen. Maar blijkbaar had dit ook te maken met de overgang.

Dit is hormonaal
Na dat jaar stortte ik mentaal volledig in. Ik ging weer langs bij een huisarts met een blaasontsteking en die gaf aan: dit is hormonaal!
Vanuit daar ben ik gaan zoeken naar een oplossing en kwam ik uit bij Care for Women, een geweldige ervaring.! Het voelde alsof ik in een warm bad terecht kwam waar ik al veel eerder had willen komen.
Eindelijk had ik iemand gevonden die bevestigde dat ik niet gek was. De angst is nog steeds aanwezig, maar stap voor stap probeer ik ermee om te gaan, mede dankzij de hulp van Care for Women, waar ik enorm dankbaar voor ben. Op advies ben ik gestart met supplementen als magnesium, wat hielp bij het slapen, want ook dat lukte niet meer. Dankzij het advies om HST, bio-identieke hormonen, te gaan gebruiken, ondervond ik de verbeteringen die nodig waren. Zij liet mij begrijpen wat er in mijn hoofd omging en waarom ik die angstige gedachten kreeg. Dit voelde als een verlichting, ik begon mezelf eindelijk weer een beetje te begrijpen en terug te vinden.

Zoek hulp
Wat ik vooral hoop met mijn verhaal te bereiken, is dat vrouwen die zich hierin herkennen, en zo weten dat ze er niet alleen voor staan. Je bent niet gek en ga vooral op zoek naar gerichte hulp, want die is er bij Care for Women.
Vrouwen moeten weten dat er zoveel meer komt kijken bij de overgang dan je denkt. Wees alert en houd je symptomen in de gaten. Ik zou het vreselijk vinden als anderen zouden moeten doorstaan wat ik heb meegemaakt.” – Simone

Herkenbaar?
Wees welkom!

Met dank aan Simone en collega Care for Women specialist Inge Manssen