Persoonlijk verhaal van Jolanda (52)

“Praten over mijn situatie voelde als een vorm van heling”
Jolanda

Maandelijks verschijnt een ‘thema-blog’, iedere keer met een ander onderwerp.
Voor de maand SEPTEMBER is het onderwerp: ‘persoonlijke verhalen delen’.

Lees naast het verhaal van Jolanda, ook het verhaal van Simone

De overgang is voor veel vrouwen geen gemakkelijke levensfase. Hoewel sommigen er nauwelijks last van hebben, ondervinden anderen er enorme hinder van. Ook is het bespreekbaar maken van deze periode niet altijd eenvoudig en vaak zelfs een taboe.

Jolanda, 52 jaar, deelt haar inspirerende verhaal over hoe zij zichzelf op de eerste plaats heeft gezet en professionele hulp heeft gezocht bij Care for Women tijdens haar tweede burn-out, welke mede veroorzaakt werd door de overgang.

PERSOONLIJK VERHAAL
van Jolanda (52)

Wil jij ook jouw persoonlijke
VERHAAL DELEN
&
anderen INSPIREREN?
Neem dan contact op met Ilja


https://careforwomenamsterdam.nl/nieuws/oproep/


Jolanda vertelt:
“Tijdens mijn tweede burn-out wist ik dat mijn leeftijd (toen 50) en de klachten de situatie konden verergeren, zeker als je in de overgang komt. Ik besloot om goed voor mezelf te zorgen en op zoek te gaan naar iemand die mij met mijn klachten kon helpen. Ik herkende alle symptomen vanuit mijn eerste burn-out, dus besloot ik het anders aan te pakken en ook buiten de huisarts om te zoeken naar hulp.

Gesprek aangaan
Via onderzoek kwam ik terecht bij Care for Women specialist Femke Bootsma. Zij bevestigde mijn gevoel: mijn burn-out en de overgang versterkten elkaar. Al snel hadden de gesprekken met Femke en de voedingssupplementen die ze aanbeval een positief effect. Praten over mijn situatie voelde als een vorm van heling en de supplementen gaven weer meer energie.
De hormonale klachten hadden veel impact op mij. Ik was bezig met het opzetten van yogalessen, dit kreeg ik niet voor elkaar en ook moest ik mijn eigen bedrijf opzeggen. Vrienden fysiek bezoeken lukte niet meer. Zowel mentaal als fysiek was ik op. Gelukkig kreeg ik veel begrip en ondersteuning van de mensen om mij heen, met de woorden: ‘Doe vooral rustig aan en zorg goed voor jezelf.’
Mijn motivatie om aan de slag te gaan met Femke was groot. Ik wist dat dit zou helpen en ik voelde dat het de juiste keuze was. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken alvorens de gesprekken en ondersteuning serieus op te pakken. Al snel had ik een klik met Femke, wij voelden elkaar feilloos aan en ze liet mij vrij in mijn beslissingen.

Anderen inspireren
Hoewel ik niet graag op de voorgrond wil staan, hoop ik dat mijn verhaal andere vrouwen kan inspireren. Mijn advies aan vrouwen met een soortgelijk verhaal is dan ook: denk aan jezelf en trek zo snel mogelijk aan de bel. Begin met praten met andere vrouwen of zoek hulp in welke vorm dan ook. Care for Women kan ik van harte aanbevelen, het is fijn om met iemand te praten die je begrijpt, die met je meedenkt en professionele, betrouwbare informatie geeft over de mogelijke behandel- en ondersteuning opties. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter.

Ik heb twee engeltjes op mijn schouders ontwikkeld na de gesprekken met Femke, die mij nog dagelijks helpen. De engeltjes zeggen mij: ‘Het gaat goed, je doet het goed, denk aan jezelf.’
Laat dit je motiveren om hulp te zoeken.” – Jolanda

Herkenbaar?
Wees welkom!

Met dank aan Jolanda en collega Care for Women specialist Femke Bootsma