Persoonlijke verhalen delen

OPROEP om persoonlijke verhalen te delen:
Care for Women wil vrouwen platform bieden. Platform om persoonlijke verhalen te delen en daarmee andere vrouwen te inspireren en in beweging te komen. Vrouwen met een persoonlijk verhaal over vrouw-specifieke klachten, vrouwen die gezocht hebben naar oplossingen en hoe zij deze oplossingen al dan niet gevonden hebben.

OPROEP:
Wil jij
jouw persoonlijke
VERHAAL DELEN
&
anderen INSPIREREN?

Neem dan contact op met Ilja


Het verhaal van Care for Women
Al meer dan 25 jaar geleden is Catherine Martens met Care for Women gestart. Zij is Care for Women gestart omdat voor haar moeder in de overgang, geen professionele hulp was. Overgangsklachten hadden grote impact op het leven van Catherine’s moeder. Het Care for Women opleidingsinstituut ging van start voor zorgprofessionals die zich wilden specialiseren op het gebied van de overgang en menstruatieklachten zoals PMS, PMDD, PCOS, endometriose, anticonceptie vraagstukken of kinderwens. Catherine ontwikkelde samenwerking met zorgverzekeraars zodat consulten vergoedingen werden. Inmiddels helpt Care for Women duizenden vrouwen per jaar, vanuit meer dan 100 vestigingen door heel Nederland. Anders gezegd, 25 jaar lang is gewerkt aan professionele zorg, zodat vrouwen met vrouw-specifieke klachten of vragen geholpen konden worden. Daar zijn wij, met z’n allen heel trots op.
Echter……

Meer en meer komen we tot de conclusie dat èchte veranderingen op het gebied van vrouwengezondheid alléén tot stand kan komen door de vrouwen zèlf. Niet door zorgverleners, niet door zorgverzekeraars of de politiek, maar doordat vrouwen gaan opkomen voor zichzelf. Doordat vrouwen zich durven gaan herkennen in hun vrouw-specifieke klachten of vragen. Dat vrouwen het niet langer meer accepteren van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Het delen van persoonlijke verhalen met andere vrouwen kan hierbij helpen en als voorbeeld dienen. 

Vakantie is een mooi moment om na te denken, te reflecteren en nieuwe stappen te zetten. Na goed nadacht te hebben, wil Care for Women zich na de vakantie gaan richten op vrouwen met herkenbare verhalen. Vrouwen met vrouw-specifieke klachten, vrouwen die gezocht hebben naar oplossingen.
Care for Women wil deze vrouwen platform bieden, platform om hun persoonlijk verhaal te delen en daarmee andere vrouwen te inspireren en in beweging te komen. Zorg voor Vrouwen (Care for Women) zou niet alleen moeten gaan over zorgprofessionals maar ook over Zorg voor Elkaar. Kennis en ervaring delen met elkaar, zodat zorg verbeterd kan worden en vrouwen een oplossing vinden die bij hen past.