Man & Vrouw: een open gesprek over de overgang

Veel vrouwen krijgen tijdens hun leven te maken met hormonale klachten. Sommigen al bij aanvang van de eerste menstruatie, anderen pas rondom de overgang. Deze klachten, zoals buikpijn, stemmingswisselingen, opvliegers en vermoeidheid, kunnen een enorme impact hebben op je leven. Bijvoorbeeld op je relatie, werk of studie. Espria Ledenvereniging & Zorghulp vragen met de videoserie ‘De Impact’ daarom aandacht voor deze belangrijke onderwerpen. Bekijk nu ook aflevering 2, waarin man en vrouw open in gesprek gaan over de impact van de overgang. De impact die de overgang heeft op henzelf, op hun relatie en op hun omgeving.
De serie bestaat in totaal uit vier afleveringen, waarbij elke maand een nieuwe aflevering online komt.

Door de impact van de overgang bespreekbaar te maken en kennis te delen, ontstaat er meer inzicht in het effect van een veranderende hormoonhuishouding. Dat zorgt voor begrip in de samenleving en helpt bij de zoektocht naar oplossingen. 

Videoserie De Impact

Espria Ledenvereniging & Zorghulp lanceren daarom in samenwerking met Care for Women en Zilveren Kruis Achmea de videoserie ‘De Impact’.
De serie bestaat uit 4 afleveringen. Iedere maand gaat een ander duo in gesprek over de impact van de overgang. Zo schuiven twee vriendinnen aan tafel, twee partners, een moeder en dochter en een HR-manager met een expert van Care for Women. Het resultaat? Openhartige, soms ontroerende dialogen en leerzame momenten. De tweede aflevering is hier nu te zien. De video’s zijn ook te bekijken via zorghulp.nl/de-impact.

Open gesprek over de overgang tussen man & vrouw

In deze tweede aflevering van de videoserie ‘De Impact’ bespreken een man en vrouw hoe de overgang hun relatie heeft veranderd en hoe zij daarmee omgaan. Van reacties die soms te kort door de bocht zijn tot veranderingen op seksueel gebied.