VOORKOM VERZUIM

Maandelijks verschijnt een ‘thema-blog’, iedere keer met een ander onderwerp.
In de maand JUNI staat het ‘voorkomen van ziekteverzuim ten gevolge van hormonale verandering of klachten’ centraal.

Een verkeerde diagnose bij vrouwen tijdens ziekteverzuim wordt helaas, nog altijd, vaak gemaakt. Het gevolg hiervan is dat deze vrouwen onnodig (lang) ziek thuis zijn, terwijl er eenvoudig wat te doen is aan veel ‘vrouwen-klachten’. Als Care for Women specialist help ik vrouwen èn werkgevers bij het voorkomen van ziekteverzuim op de werkvloer ten gevolge van hormonale verandering of klachten.

Verzuim op het werk ten gevolge van hormonale verandering of klachten zoals menstruatie, PMS, rondom zwangerschap of tijdens de overgang, komt vaker voor dan veel vrouwen en werkgevers zich realiseren. Helaas blijkt dit in veel bedrijven een onzichtbaar verzuim te zijn. Het stellen van de juiste diagnose is lastig, omdat veel hormonale klachten bijvoorbeeld overeenkomen met die van burn-out of een depressie.

Slecht slapen of oververmoeidheid, zijn klachten waar minder taboe op heerst en waar vrouwen wèl mee naar hun werkgever durven te gaan. Hierna vallen werkneemsters, veelal voor een langere periode, uit met de diagnose ‘oververmoeidheid, burn-out of een depressie’. 

Misdiagnose van hormonale verandering of klachten kunnen niet alleen leiden tot (onnodig) ziekteverzuim, maar ook tot een verstoorde arbeidsrelatie.
Dit is heel spijtig en bovendien niet nodig.

Wat kan Care for Women Amsterdam voor jou, voor jouw werkgever of jouw bedrijf betekenen?
Als Care for Women specialist help ik al meer dan 10 jaar vrouwen die klachten ervaren ten gevolgen van een hormonale disbalans.
Deze vrouwen help ik met voorlichting, begeleiding, informatie en advies weer terug te komen van ‘Klacht naar Kracht’.
Voor bedrijven heb ik verschillende mogelijkheden en programma’s om medewerksters, leidinggevenden en andere betrokkenen, bewust te maken van de impact van hormonale klachten op de werkvloer. Van workshops voor managers, het personeelsmanagement (HRM), leidinggevenden en bedrijfsartsen, tot workshops, webinars en (online) (kennismakings-) consulten voor medewerksters.
Deze diensten zijn een eenvoudige oplossing om tijdig te leren signaleren, daarmee erkenning en herkenning te geven aan klachten en tot een oplossing te komen, waardoor (langdurig) ziekteverzuim vermindert. 

Wil jijzelf, wil jouw werkgever of jouw bedrijf (langdurig) ziekteverzuim voorkomen?
Wees welkom! Informeer naar de mogelijkheden en maak een afspraak,

Ilja